søndag den 15. maj 2016

Nu er det da vist høje tid at jeg ikke laver et lille indlæg hvis jeg ikke skal gå helt i glemmebogen i blogverdenen. Det ønsker jeg ikke.
Ideer til min have bobler i hovedet på denne tid af året men det kender i sikkert alt til. Har da også fået tager hul på at realisere et par af tingene, men ting tager tid, det kommer.


Lidt sommerblomster har der også listet ind, sjovt nok er jeg faldet for petunia i år.


Mine elskede skærmliljer skal ud i haven en af dagene når jeg får motiveret min teenagesøn. Det kan godt tage lidt tid.
Håber at finde et par nye sorter til samlingen i år hvis det lykkes at komme på plantemarked i Geografisk have igen.


Bare en af mine havevenner, søde Molly.


Nyt stigrus, en lille brændestak til at skjule det kedelige og tingene ser straks friskere ud.Mine hvide bede er dejlige på denne tid, der er enkelte huller, det må jeg fikse ved at dele stauder og sætte flere tulipaner i efteråret. Allium løgene står efterhånden temmelig tæt, gad vide om det ville være godt at grave dem op senere på året og sætte den igen med mere luft omkring. Hvad siger I.


Staude lathyrus er en nyere plante her hos mig og hvor er den sød når den blomstrer.Elsker min Troldel, smuk er den når den blomstrer men også om efteråret er den god i farverne.
Det gule bed ser ikke ud af så meget endnu, det kommer stille og roligt. Der er sat nogle smukke blege gule dagliljer og solhatte men det tager jo tid at vokse til.
Mit forsøg på at kopiere et træ fra en showhave fra Chelsea Flower Show 2008. Kunne simpelthen ikke stå for deres 30 år gamle avnbøg træer der er beskåret som skyer. Det er sjovt at forme noget og jeg er meget tålmodig.


Syntes at et lille zinkfad passer godt til vores hus og have, overvejer at købe en lille springvand pumpe til det, måske.Indgangen til Den store have, et eller andet skal man jo kalde den.


Klatrehortensierne springer ud når som helst, elsker dem.


Indgangen fra Den store have til Boldbanen.


Indgangen fra Den store have til Frugtlunden.
Udsigten fra Boldbanen ud over markerne.

I et for søg på at gøre det lettere at slå græs forsøger jeg mig med at fylde hjørner ud med stauder, her pileurt. Så må vi se om det kommer til at fungere.


Flere havevenner.


Haven ser også skøn ud når jeg sidder i sofaen.

7 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt når en af jer bloggere kommer "Tilbage" med mange lækre billeder af jeres skønne haver. Jeg er også faldet for Petunia i år, der er kommet så mange nye fine.
  Rigtig god forsat Pinse.
  Havehilsner fra Linda

  SvarSlet
 2. Det var ellers en tilbagekomst med maner. Plæneklipper og hjørner er et dårligt match, det har jeg også erfaret. Dejligt kik ud du viser til sidst.

  SvarSlet
 3. Hej Vibe.
  Ja der sker da lidt i haven efter sådan en mindre blogpause. Jeg husker muligvis helt forkert, men jeg synes godt nok der er kommet struktur og planter i bedene. Tålmodighed må du have med sådan et sky-projekt. Men er det ikke det hele havekunsten handler om, et kunsthåndværk der hele tiden forbedres og præges til den personlige smag og interesse.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 4. Fint du er "tilbage" og det med dejlige billeder.
  Jeg går også og truer til, at få skærmliljer m.m. ud i haven, men de går jo ikke derud af sig selv😏
  Sjovt du vise din Troldel. Tidlig forår så jeg et billede af en, den var bare så smuk, så sådan en måtte jeg da have, så det har jeg nu😄

  SvarSlet
 5. Hej Vibe

  Dejligt med et nyt indlæg. Henter altid stor inspiration ved dine - mange - fine billeder. Var ved at blive helt nervøs for om du havde stoppet bloggeriet 😊 Hvor ser din have bare skøn ud.

  Vh. Jane

  SvarSlet
 6. Hej Vibe.Dejlige billeder fra din have.Og dejligt at høre fra dig igen.De mørke petunia har jeg også købt........de er bare så smukke.
  Og jeg er jo også vild med at formklippe.Håber vi ses i Kolding Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
 7. Hvor ser det skønt ud. Velkommen tilbage!

  Hilsen Maria

  SvarSlet