torsdag den 29. marts 2012

Det eneste sted jeg ikke tolererer snegle er i mine grønsager. Det er simpelthen for klamt med sådan et snotspor hen over salaten. Derfor har jeg efter sæsonen 2011 hvor jeg nærmest ikke rørte grønsagerne i højbedene, måtte lave en kampstrategi for 2012.
Valget er faldet på slug barrier tape. Ja lad os nu se........ det er den billigste mest miljøvenlige bekæmpelsesmetode jeg umiddelbart kunne finde. Gad vide om jeg er blevet narret.  Straks blev det monteret. De skal ikke komme før mig i år de svin. Håber bare at der ikke ligger alt for  mange gemt i jorden.
Selvfølgeligt fandt jeg ikke en eneste dræbersnegl i miles omkreds for at teste det. Fandt dog denne lille plettede sag som blev placeret under tapen. Straks gav den sig på vej og vendte sandelig om da den rørte tapen. 3 gange prøvede den til og alle gange vendte den om. Prøvede også med en lille snegl med hus på ryggen. Den vendte også om når den mærkede kobber tapen.

Ifølge reklamen skulle kobberen afgive en lille sag elektrisk impuls som sneglene ikke kan lide. Tør man håbe. Ja ellers går det jo nok det hele, under 200 kroner har det kostet mig.


Særligt kønt er det ikke men hvis jeg kan få snotfri salat er det bare toppen.

17 kommentarer:

 1. Er meget spændt på at høre, om du det er så effektivt, at du kan have sneglefrie grønsager i haven i år. Det ville være skønt.

  Jeg vil heller ikke spise min salat, når de klamme bæster har været i det, synes det er ekstremt ulækkert!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel så er det ikke kun mig der er sart.

   Slet
 2. jeg håber for dig, at det er effektivt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak det må stå sin prøve.

   Slet
 3. Snegle i grøntsagerne - føj føj. Jeg har ikke før set kobbertape, men har set nogle dyre kobberringe, man kunne lægge rundt om planter. Jeg håber at tapen er effektiv, da det virker som en let og billig løsning. Jeg håber du vil holde os opdateret.

  Kh
  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil helt sikkert holde meget øje med det sommeren over og rapportere om udviklingen, fnis

   Slet
 4. Kære Vibe.
  Det lyder meget interessant det her. Hvor har du købt det henne?? Overvejer nemlig selv et par pallerammer med salat :-)

  Håber det går vel hos jer??

  Knus madammen :-)

  SvarSlet
 5. Føj sneglespor i grøntsagerne. Håber du får held med at holde dem fra dine grønsager.

  Kh Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så rart at kunne plukke en dusk frisk salat til grillen, tak

   Slet
 6. Dette indlæg må du meget gerne følge op på. For snot-sporene er en af hovedårsagerne til at jeg ikke gider dyrke grøntsager mere. Og jeg har præcis højbede som du, så det ville være en nem løsning for mig også.
  Spændende, og tak for idéen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Krydser fingre for at det virker, rimelig billig løsning og let løsning hvis det gør.
   Nu må vi se tiden an.

   Slet
 7. Hvis det virker er det jo en nem måde. Jeg har også 3 sorte højbede, hvor jeg i øjeblikket går og overvejer hvad jeg skal gøre. Jeg følger med og håber du skriver mere om det.

  SvarSlet
 8. Hvor har du købt det? Og ved du om det skal sættes op i midten eller om man lige så godt kan sætte det helt oppe ved kanten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld at jeg er så sløv i optrækket. Har købt det på:
   Amazon.co.uk
   Slug Buster® Slug and Snail deterrent. Copper tape
   Sælger: Cyclaire
   Det koster ca 3,50 pund for 4 meter og ca 4 pund i fragt.

   Slet
 9. Tjek lige her: http://www.kantlet.dk/shop/sneglehegn-6c1.html. Er det her du har købt det?

  SvarSlet
 10. Følger lige med - er også pænt træt af sneglespor på mine jordbær - det ER bare ikke indbydende lige spise dem frisk fra planten når sådan en børge har været henne over...

  SvarSlet