onsdag den 13. juni 2012

Nu skal i altså virkeligt bruge jeres fantasi kære blogvenner, jeg har brug for jeres input og gode ideer.
Det er gårdhaven det gælder, eller det der gerne skulle ende ud i en hyggelig gårdhave. Som det er nu mangler der have, der er kun gård. Billederne er ikke specielt gode da der var for meget sol, men som man måske kan se så er det kun det halve af væggen på værkstedet der er pudset og malet. Dette skyldes at der tidligere var en bygning mere, vinkelret på værkstedet, som vi fjernede da vi byggede til på stuehuset.
Den væg bliver sat i stand senere på sommeren.
Der er et temmelig stort udhæng på taget så hvor godt det lige er at lave bede langs med væggen er jeg meget i tvivl om.


Så er jeg kommet på en anden ide. Plantekasser i træ. Havde en masse rest træ liggende fra min søsters terrasse byggeri, tænk sig hun ville bare smide det ud. Det er det fineste Ipe hårdt træ og skulle være noget lignede teaktræ. Min umiddelbare tanke var at lade det stå ubehandlet da jeg elsker den grå farve det får med tiden. Det kan selvfølgeligt også gives olie eller males.Har lavet en prototype idag, målene giver sig selv da det jo er rester 60 x 62. Jeg har ca. 100 af disse stykker træ liggende så der kan blive til temmelig mange plantekasser men jeg tænkte på at placere 4 ned langs med værkstedet.
På det øverste billede kan I måske ane prototype kassen nede i hjørnet. 
Hvad tænker I, hvordan bliver dette en hyggelig gårdhave, vi skal selvfølgeligt også tale om hvad der evt. skal i kasserne, der er temmelig meget sol og varme langs den væg. Kom nu kære blogvenner.


8 kommentarer:

 1. Det er nogle fine plantekasser du får ud af de brædder og hvor er det godt at de ikke bliver smidt ud;) Jeg synes at det vil være flot hvis de står lidt forskudt ud og ind og ikke på lige række.
  Jeg synes at hver kasse tilplantet med flere af samme plante vil være flot - Lavendler i nogle kasser, hvide bunddækkende roser i en andre og så tænker jeg at der mangler et træ som kan kaste en flimrende skygge over siddepladsen og jeg synes at det ville være flot med kugleakacie eller en stor Nordens oliven.

  SvarSlet
 2. Rigtig fine kasser du kan lave. Som Lisbeth foreslår ville jeg også sætte dem forskudt og så ville jeg gøre dem noget højere for at få dem til at syne af mere. Hvis de skal stå nede langs væggen ville jeg plante noget både noget højt, måske den der Nordens oliven, jeg kan ikke huske hvad den hedder rigtigt. I bunden kan du både sætte nogle forårsløg og måske noget storkenæb eller nogle hvide småblomstrende roser.

  Meget spændende projekt du skal i gang med :-)
  Held og lykke.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Skøn gårdhave, hvor det ser ud til, at der er godt med læ :-))
  Jeg ville også foretrække at plante lidt i højden nogle steder.
  Måske et par espalier forskudt for hinanden.
  Evt. nogle grønne klatreplanter op af muren bagest i gårdhaven.

  Det eneste jeg vile turde binde an med i bede under udhænget er lavendler. Jeg havde en hel række af dem under udhænget i forhaven, da vi boede inde i byen. Det første år fik de rimeligt med vand, de næste år fik de lidt topdressing og kun vand i forbindelse med at den øvrige forhave blev vandet. De stod helt fantastisk godt og lukkede bedet inden jeg fik set mig om.

  SvarSlet
 4. 4 kasser med 4 ens træer, gerne nogle der kan være lidt parasolagtige, og ved træernes fod nogle lette planter der "vælter ud over kanten" fx. lavendel, geranium ect,
  Sæt kasserne i hvert hjørne fx. med 3-4 meters afstand alt efter hvor megen plads der er. Og så et opholdssted i midten. Opholdsstedet kan være bord og stole, eller være det sted du har et arbejdsbord med potter, jord osv.
  Du kan også sætte krukker med blomster i rundt omkring.

  SvarSlet
 5. Hej Vibe.det var da noget dejligt træ du fik redet.Jeg ville komme noget rivenet i nogle af kasserne,så du kunne få noget der klatrede.evt.clematis.Og jeg ville også arrangere dem i grupper med ens farvetema.Et nordens oliven ville også være ret flot.har et selv i en stor krukke.knus jette

  SvarSlet
 6. Åh, et helt rum uden planter. Sikke dog et dejligt sted det allerede er inde i mit hoved ;-) Nåede allerede at tænke på små træer inden jeg så de andre kommentarer. Klatrehortensia på hele den bagerste væg ville heller ikke være tosset, for at give en grøn baggrund (evt. med et spejl gemt mellem det grønne, for at snyde øjet). God fornøjelse
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 7. Åh, jeg ville gerne have et så stort område uden planter- for blot at gå amok, med alle ideerne. Kan du evt. tage belægningen op under de kasser med træer. Så kan de selv søge ned efter vand. De andres ideer ud fra dine kasser(flotte er de), er også det, der dukker op hos mig. Jeg elsker Clematis, så dem må du også have til at klatre op på en væg. Hvis du kan få en Akibea, der virkelig får smukke blomster med helt vidunderlig duft, kan det vist ikke blive bedre....

  SvarSlet
 8. Kære Vibe.

  Det første der slog mig, da vi besøgte jer sidste år var noget middelhavs/græsk tema med blåregn, oliven, lavendel osv. I har jo mulighed for vinter opbevaring. Farverne i hvidt, blåt og citrus.

  Knus til jer.

  SvarSlet