mandag den 30. maj 2011


På denne tid af året syntes jeg at krukkerne er så smukke. Alt er frisk og grønt og farverne er diskrete og smukke.
Der er kommet et par nye hortensiaer til, efter sigende skulle de hedde Me and You. Er dog ikke helt sikker. Skovjordbær Pink Panda, hosta og kløver.





lørdag den 28. maj 2011

Familieforøgelse i det lille hjem


Det var en stor dag i det lille hjem igår. Vores dejlige superbaby og Knæk den stille blev i går forældre til 5 dejlige killinger. De er bare så lækre. Personligt har jeg ikke været med til en killingefødsel siden jeg var barn og jeg sad med mine søstre og mor time efter time for at kigge med. Nu var det min tur til at sidde med min egen datter og se på at killinger kommer til verden. .


Superbaby....nej forresten supermor er hendes nye kælenavn, fik veer ca. da vi spiste aftensmad. Det var i hvert fald der jeg lagde mærke til det første gang.
Hun lagde sig ned og musklerne på ryggen spændtes i bølger.  Sådan gik det de næste 4-5 timer. Hun ville ligge ved mig på sofaen. Når jeg rejste mig klagede hun højlydt og vraltede med. Det var også ved min side på sofaen at hun endte med at føde.

Vandet gik presseveerne kom og efter ca 25 minutter kom den første killing. Det tog lang tid at få den første ud men så kom de som skidt fra en spædkalv de næste små 2 timer. Et par af dem kom med rumpen først og jeg hjalp med et lille let træk da hovedet var svært at få ud.

De ligner deres mor på striberne og har røde plamager hist og her efter deres far
Alt gik godt og min datter og jeg havde en kæmpe oplevelse.
Godt gået superbaby.

onsdag den 25. maj 2011


 Jeg bliver så vildt imponeret når jeg ser en lille sag som denne. Prøv lige at se hvad den tilføjer sine omgivelser. Hvor ville dette hjørne af min betontrappe se trist ud havde det ikke været for Hornviolen.
Så sart og yndig og alligevel så sej.

søndag den 22. maj 2011


 


Er det her Dronning Ingrid pelargonie eller hvad mener I. Under alle omstændigheder syntes jeg den er rigtig god. Lige tilpas med gammeldaws look efter min smag.
Den står så smuk og blomstrer i min mellemgang på det gamle hvide bord.
På hylden nede under står mit forsøg på at frøformere stor blå skærmlilje. De har det fint men det er et længerevarende projekt. Skal have fingrene i den hvide. 


Sidste efterår satte jeg to hvidtjørn i det store bed. Nu blomstrer de og jeg er tosset med dem.  



torsdag den 19. maj 2011


Blomsterpinde i industrielle mængder. Har været et smut omkring Biltema i Odense. Foruden biludstyr har de en afdeling med tilbehør til haven. Pindende er egentligt beregnet til optænding i brændeovne men egner sig perfekt til navneskilte til planter. Det bedste er at 5 kilo koster 45 kroner. Jeg har godt nok pinde til lang tid. Skyndte mig at lave et par gaver til de mest havegale naboer.
Et andet godt køb var billige staudestøtter, hvis man alså kan leve med de grønne af slagsen.

tirsdag den 17. maj 2011


Det er da smukt Allium sammen med storkenæb i samme farve. Til næste sæson har jeg overvejet at sætte løgene ind imellem storkenæbene da Allium's blade hurtigt kommer til at se træls ud når den er kommet i blomst. Er der nogen der ved om prydløgene kan tåle det, de står jo tæt som bare fanden de storkenæb.


Bedet med roser er ved at tage form, det er nu andet sæson. Hjertetræerne begynder at ligne noget hvorimod den bredbladede liguster bag roserne mangler en del.
Den skulle helst danne et grønt bagtæppe så roserne virkelig kan ses.


Efter ligusteren er der græs og så en række med hassel. Glæder mig virkelig til at den vokser sig stor og mægtig. Det er nemlig meningen at den sammen med hjertetræerne skal skærme for naboens gavl og deres meget grimme træpillesilo. Go hassel...

søndag den 15. maj 2011



Et eller andet sted skal man jo starte. Dette er så starten på mit surbundsbed. Der er tre forskellige blåbær, bregner og et hav af kærmindesøster. 
Imorgen går turen ud for at købe jord og så skal jeg have ryddet græstørv så der er plads til min nye troldel.

fredag den 13. maj 2011


Nyder stadig min mors dags gave. Kan ikke nænne at fjerne den fra mit køkkenvindue, det ser så kønt ud.
Har været på miljøstationen efter kompost, det er utroligt hvad man kan få for 30 kroner. Så nu knokler jeg med at fordele det i bedene. Kors. Har også fjernet mælkebøtter fra plænen. Det kostede mig 2 dage med smerter i muskler jeg slet ikke vidste jeg havde. Elsker denne tid.

søndag den 8. maj 2011


Elsker hjertetræer. Har i dag været på shoppingtur på de 3 nærmeste planteskoler i området. Det bedste køb af dem alle efter min mening er hjertetræet med nedhængende grene. Håber virkeligt det vil trives. 


onsdag den 4. maj 2011

Krukker


Personligt syntes jeg at det er sværere at arrangere krukker end det ser ud til. Claus Dalby får det til at se så nemt ud. Jeg har styr på grundprincipperne med at det bliver kønnest når man holder sig til den samme farve bare i forskellige toner og helst et ulige antal krukker. Kompliceret bliver det når der skal sættes den rette grønne tone til.
I år satser jeg på lilla blomster sammen med gul/ limegul løv. Skal have fundet mig en hosta i den farve måske 'Aurea' og så er jeg også lidt vild med alunrod 'Key lime Pie'.
Desuden skal jeg have lyserød eller hvid sammen med gråt løv.
Lige nu er der lilla stedmoder sammen med opstammede dværgsyrener, klokkeblomst, buskbom og agapanthus.





Den er da også sød den lille Pink Panda, tror jeg i hvert fald den hedder. Hvad mener du.